Türkiye’de yaşayan pek çok kişi yurt dışına yerleşmek ya da yurtdışından mülk satın almak arzusuna girebilmektedir. Güzel bir balkan ülkesi olan Yunanistan da yaşamaya değer yerler arasında yer almaktadır. Gerek yerleşmek gerekse yatırım amaçlı ev satın alabilmek için Yunanistan’dan araştırma yapmak da doğru bir karar olarak nitelendirilmektedir. Yunanistan’dan ev nasıl alınır? Sorusu ise bu istekte olan kişiler için oldukça önemli sorular arasında yer almaktadır.
Yunanistan’dan ev nasıl alınır? Sorusuna verilecek cevaplara geçmeden önce bilinmesi gereken ilk husus, oturma müsaadesinin bulunması gerektiğidir. Kişilerin ev satın alma kararına varmadan önce vatandaşlık almaları bunun ardından da oturma izinlerini belgelemeleri gerekmektedir.
Oturma Müsaadesi İle Ev Satın Alma
Yunanistan’dan ev nasıl alınır? Sorusunu soran kişiler yoğun olarak nasıl oturma izni alacaklarını da merak etmektedir. Öncelikle kişilerin vize alarak Yunanistan’a çalışmak ya da eğitim almak için giriş yapmaları ve bu ülkede en az 4 sene yaşamaları gerekir. 4 senesini dolduran vatandaşlara talepleri halinde Yunanistan’dan vatandaşlık verilmektedir. Vatandaşlık alan kişiler ise otomatik olarak oturma izni sahibi de olmaktadır.
Yunanistan’dan ev nasıl alınır? Sorusunu yönelten kişilerin kafalarındaki bir diğer soru işareti ise evlerin değerleri ve konumlarıdır. Yunanistan vatandaşlığını ve oturma iznini hak etmiş olan kişiler diledikleri şehirden ev alma imkanına da sahip olabilmektedir.
Ücret Karşılığı Ev Sahibi Olma
Yunanistan’dan ev nasıl alınır? Sorusunu soran kişiler için bir diğer cevap devlete belli bir tutar ödeyerek ev sahibi olmaktır. Bu yöntem, diğer yöntemlere göre biraz daha tuzluya mal olabilmektedir. Yunanistan’dan yüksek yatırımlar yaparak ev ya da herhangi bir gayrimenkul satın alan kişilere devlet oturma izni de sunmaktadır. Yunanistan’dan ev nasıl alınır? Sorusunu soran kişiler bu sayede kısa süre içinde ev sahibi olabilmektedir.
Elbette bu durum bütçesi yeterli olan kişiler için geçerlidir. En az 500.000 Dolar’lık yatırım yapan kişiler herhangi bir izin almaya gerek kalmadan tüm hakları kendileri yapmış oldukları yatırımla hak edebilmektedir. 4 sene sonunda oturma izni almak ise daha çok dar gelirli kişiler için geçerli sayılabilir.