26 April, 2024

2017 ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, 2007 yılından beri adrese dayalı nüfus kayıt sistemine geçmiştir. 2017 İkametgah Değişikliği ve vatandaşlık bilgileri ikamet ettikleri adres üzerinden nüfus idaresinin veri tabanına kaydediliyor.

birevim faizsiz ev

Pek çok resmi işlem esnasında ikametgah belgesi istenir. Bu sebeple adres bildiriminizin güncel olması gerekir. Taşınma, tayin v.b durumlarla adres ikametgah değişikliğinin nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekir. Peki 2017 ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İkametgah değişikliğinde istenen belgeler nelerdir?

2017 İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

2017 İkametgah değişikliğini iki yöntemle yapmak mümkündür. Nüfus Müdürlüklerine giderek yapabileceğiniz gibi internet üzerinden de ikametgah değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz. Nüfus Müdürlüklerinde ikametgah değişikliği gerçekleştiriken, yeni taşındığınız adreste oturduğunuzun ispatı olarak, yakın tarihli adınıza kayıtlı elektrik, su, doğalgaz, telefon ya da televizyon abonelik sözleşmesi ya da faturası istenir. Nüfus müdürlüğünden size yeni adres bilgilerinizin yer aldığı bir belge verilecektir. Bu belgeyi oturduğunuz semtteki muhtara vermek zorunda değilsiniz ama bazı işlemlerin hızlanması için vermeniz yararınıza olabilir.

İnternet üzerinden 2017 ikametgah değişikliği e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ikamet değişikliği gibi bazı işlemlerde e-imza istenmektedir. Mobil imza işlemlerini ise GSM operatörleri yürütür. Ancak bu hizmet karşılığı ücret ödemeniz gerekmektedir.

PARA CEZASI NE KADAR?

İkametgah değişikliklerinizi 20 gün içerisinde bildirmek zorundasınız aksi takdirde para cezası ile karşı karşıya kalırsınız. Eğer adres değişikliği bildirimini geç yaparsanız 390 TL para cezası ödemek zorunda kalırsınız. Ayrıca yanlış adres bildirimi yaparsanız 782 TL para cezası ödersiniz.

Adres Değişikliği Bildirimi – E-Devlet

Adres Değişikliği için E-Devlet hizmetini kullanarak, adres değişikliğine ait beyanda bulunabilirsiniz. İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır? İkametgah Değiştirmem Cezası Ne kadar? İkametgah Değişikliği Nereden Yapılır? E-devlet Üzerinden İkamet https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresiyle yapılabilir.

birevim
Paylaş